Ερωτήσεις

Συσκευή Cefaly

Κάθε συνεδρία είναι προγραμματισμένη να διαρκέσει 20 λεπτά.

Η συσκευή Cefaly συνιστάται να χρησιμοποιείται για μία 20-λεπτη συνεδρία καθημερινά ως μέτρο πρόληψης.

Εάν σε οποιαδήποτε στιγμή νιώθετε την ένταση να είναι πολύ ισχυρή για εσάς, απλά πατήστε το κουμπί για να σταθεροποιηθεί η ένταση ή μπορείτε ακόμη και να αφαιρέσετε τη συσκευή για να σταματήσει η συνεδρία.

Ναι, πατώντας και κρατώντας πατημένο το κουμπί, μπορείτε γρήγορα να φτάσετε μέχρι ένα επιθυμητό επίπεδο έντασης. Αυτή η διαδικασία μπορεί να επαναληφθεί έως ότου επιτευχθεί το μέγιστο δυνατό επίπεδο έντασης.

Ένα ηλεκτρόδιο με μαγνητική σύνδεση χρησιμοποιείται με την συσκευή Cefaly. Ένα ηλεκτρόδιο μπορεί να επαναχρησιμοποιηθεί για έως και 20 συνεδρίες.

Πριν από την εφαρμογή του ηλεκτροδίου, το δέρμα του μετώπου πρέπει πάντοτε να καθαρίζεται και να απομακρύνεται σχολαστικά το λίπος με σαπούνι και νερό. Όσο το ηλεκτρόδιο προσκολλάται καλά στο δέρμα του μετώπου, μπορεί να χρησιμοποιηθεί.

Μόλις τελειώσει η συνεδρία, το ηλεκτρόδιο θα πρέπει να επικολληθεί πίσω στη διαυγή πλαστική ταινία υποστήριξης και στη συνέχεια να φυλάσσεται στην θήκη του.

Μην αφήνετε το ηλεκτρόδιο χωρίς τη συσκευασία του σε ξηρό μέρος. Θα χάσει την ενυδάτωσή του και δεν θα λειτουργεί σωστά. Λίγες σταγόνες νερό από τη βρύση στη γέλη του ηλεκτροδίου θα το ενυδατώσει ξανά και βοηθά στο να παρατείνει τη χρήση του.

Χρειάζονται περίπου 300 λεπτά (5 ώρες) για την πλήρη φόρτιση της μπαταρίας της συσκευής Cefaly. Είναι σημαντικό να φορτίσετε πλήρως τη συσκευή Cefaly πριν από την πρώτη σας συνεδρία.

Όταν φορτιστεί πλήρως, η συσκευή Cefaly παραμένει φορτισμένη για περίπου 30 ημέρες, όταν χρησιμοποιείται μία φορά την ημέρα με κανονική χρήση.

Εάν η συσκευή Cefaly εκπέμπει ένα παρατεταμένο ήχο μπιπ όταν πατάτε το κουμπί, αυτό σημαίνει ότι η φόρτιση της μπαταρίας είναι πολύ χαμηλή και θα πρέπει να την φορτίσετε εκ νέου για τουλάχιστον 5 λεπτά για να είναι σε θέση να διεξάγει μία συνεδρία.

Η αίσθηση που προκαλείται από την συσκευή Cefaly είναι παράξενη και ασυνήθιστη, αλλά οι περισσότεροι άνθρωποι την συνηθίζουν γρήγορα, μετά από λίγες συνεδρίες. Ωστόσο, ορισμένοι άνθρωποι είναι πιο ευαίσθητοι και μπορεί να βιώνουν την αίσθηση που προκαλείται από την συσκευή Cefaly ως επώδυνη. Εάν συμβαίνει αυτό, απλά πιέστε το κουμπί κατά τη διάρκεια της συνεδρίας όταν η αίσθηση γίνει ελαφρώς άβολη προκειμένου να περιορίσετε την έντασή της.

Μόνον ένα ποσοστό 1,25% των ασθενών δεν μπορούν να ανεχθούν την αίσθηση που προκαλείται από την συσκευή Cefaly και επομένως δεν είναι ικανοί να διεξάγουν σωστά την θεραπεία.

Συστήνουμε να μην χρησιμοποιείτε την συσκευή Cefaly στις ακόλουθες περιπτώσεις:

 • Άτομα με εμφυτευμένη μεταλλική ή ηλεκτρονική συσκευή στο κεφάλι
 • Άτομα που υποφέρουν από πόνους άγνωστης προελεύσεως
 • Άτομα που διαθέτουν καρδιακό βηματοδότη, ή εμφυτευμένο ή φορητό απινιδωτή. Αυτό μπορεί να προκαλέσει παρεμβολές με την βηματοδότηση, ηλεκτροπληξία ή θάνατο.

Θα πρέπει να ρωτήσετε τον γιατρό σας πριν χρησιμοποιήσετε την συσκευή Cefaly εάν είστε, θα μπορούσατε να είστε, ή θα μπορούσατε να μείνετε έγκυος.

Η συσκευή Cefaly έχει εγγύηση για 2 έτη από την ημερομηνία αγοράς. Κρατήστε το τιμολόγιο ή την απόδειξη αγοράς σας ασφαλή, καθώς αποτελεί την απόδειξη αγοράς και η ημερομηνία που επισημαίνεται θεωρείται ως η ημερομηνία αγοράς.

Αυτή η 2ετής εγγύηση δεν καλύπτει τα εξαρτήματα όπως μπαταρίες, ηλεκτρόδια, και προϊόντα προετοιμασίας («Prepare»), ούτε και τυχόν βλάβη που έχει προκύψει από χτύπημα, πτώση στο έδαφος ή βλάβη στην συσκευή με οποιονδήποτε άλλο τρόπο, που θα μπορούσε να παρεμποδίσει την σωστή λειτουργία της συσκευής. Οι συσκευές με κουτί που έχει ραγίσει, σπάσει, ή καμφθεί, ή κουτί που δείχνει σημεία φυσικής ζημιάς δεν θα καλύπτονται πλέον από την εγγύηση. Αυτό επίσης ισχύει και για τις συσκευές που τα μέρη επαφής τους έχουν καμφθεί ή συνθλιφθεί με άσκηση πίεσης.

Κατά τη διάρκεια της περιόδου της εγγύησης, η συσκευή μπορεί, ανάλογα με τον βαθμό της βλάβης, είτε να επισκευασθεί δωρεάν μέσω ενός εγκεκριμένου επισκευαστή ή να αντικατασταθεί.

Η συσκευή Cefaly δεν αποζημιώνεται επί του παρόντος μέσω του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης και επομένως δεν παρατίθεται στον κατάλογο εγκεκριμένων ιατρικών συσκευών. Ωστόσο, γίνεται όλο και πιο εμφανές ότι ορισμένες εταιρείες ασφάλισης υγείας και αμοιβαία κεφάλαια χρηματοδοτούν μερικώς αυτή την θεραπεία και μπορεί να το πράξουν κατά περίπτωση.

Επομένως, σας συμβουλεύουμε να γράψετε μία επιστολή στον ασφαλιστή σας ή στον φορέα υγειονομικής σας περίθαλψης προκειμένου να τους θέσετε το ερώτημα εάν θα σας βοηθήσουν με το κόστος της συσκευής Cefaly. Εξηγήστε τους το πρόβλημά σας σχετικά με τις ημικρανίες και τα οφέλη που σας προσφέρει η συσκευή. Βεβαιωθείτε ότι έχετε επισυνάψει στην επιστολή σας, την ιατρική συνταγή καθώς και ένα αντίγραφο του τιμολογίου.

Συσκευή Cefaly II έναντι συσκευής Cefaly I

NΌχι, η συσκευή Cefaly II προσφέρει την ίδια διαβαθμισμένη ένταση και έτσι, η προληπτική θεραπεία είναι η ίδια με την Cefaly I. Ωστόσο, η Cefaly II είναι διαφορετική στο ότι ο ασθενής μπορεί να αυξήσει γρήγορα την ένταση στο επιθυμητό επίπεδο. Αυτό μπορεί να επαναληφθεί μέχρι να επιτευχθεί η μέγιστη ένταση.

Όχι. Η συσκευή Cefaly II αντικατέστησε την συσκευή Cefaly I. Οποιαδήποτε παραγγελία έγινε από την 18η Ιουλίου και μετά, θα παραλάβει την συσκευή Cefaly II. Δεν θα παραχθούν ούτε αποσταλούν νέες κορδελοειδής συσκευές. Θα εξακολουθούν να κατασκευάζονται και να διατίθενται ηλεκτρόδια για την αρχική συσκευή Cefaly I.

Cefaly II

 • Μικρό μέγεθος, χωράει εύκολα στην τσέπη ή την τσάντα
 • Η συσκευή συνδέεται με το ηλεκτρόδιο με μαγνητισμό
 • Ο ασθενής μπορεί να αυξήσει την ένταση και/ ή να σταματήσει προσωρινά μια συνεδρία όσες φορές θέλει, έως ότου επιτευχθεί η μέγιστη ένταση
 • Τροφοδοτείται από μια επαναφορτιζόμενη μπαταρία

Cefaly I

 • Ογκώδης, δεν μπορεί να χωρέσει στην τσέπη
 • Η κεφαλή συνδέεται μηχανικά με την ακίδα του ηλεκτροδίου
 • Ο ασθενής μπορεί να διακόψει προσωρινά μια συνεδρία μία φορά
 • Τροφοδοτείται από δύο μπαταρίες τύπου AAA 1.5 V

Όχι, δεν χρειάζεται νέα συνταγή εφόσον η αρχική σας συνταγή έχει ήδη σταλεί σε εμάς.

Όχι, τα νέα ηλεκτρόδια δεν μπορούν να λειτουργήσουν με την συσκευή Cefaly I. Υπάρχουν ειδικά ηλεκτρόδια για κάθε μοντέλο, ένα ηλεκτρόδιο με μία πλαστική ακίδα για την συσκευή Cefaly I και ένα ηλεκτρόδιο με μαγνητική σύνδεση για την συσκευή Cefaly II.

Ναι, θα κατασκευάζονται και θα διατίθενται για 5 έτη.

Αυτή τη στιγμή, δεν υπάρχει καμία πολιτική ανταλλαγής για προηγουμένως αγορασμένες συσκευές Cefaly I.